Soorten inspuitingen

Placeholder i-mens

Intramusculair: inspuiting in het spierweefsel

Indien een snelle, volledige opname van een geneesmiddel gewenst is, kan jouw (huis)arts een intramusculaire injectie voorschrijven. Dit betreft meestal een olieachtige vloeistof, die alleen via inspuiting toegediend kan worden. De medicatie wordt rechtstreeks in het spierweefsel geïnjecteerd, vaak in de bilspier of in de bovenarm.

Jouw thuisverpleegkundige zal, eventueel aan de hand van een inspuitingsschema, de medicatie intramusculair toedienen en de werking ervan observeren.

Subcutaan

Een subcutane inspuiting gebeurt onderhuids, vaak in de buik, bovenbeen of bovenarm. Jouw thuisverpleegkundige zal, eventueel aan de hand van een inspuitingsschema, de medicatie subcutaan of dus onderhuids toedienen en de werking ervan observeren. Afhankelijk van de soort medicatie en de indicatie, kan de verpleegkundige jou of je mantelzorger ondersteunen in het leerproces om de medicatie zelfstandig in te spuiten.

Inspuitingen aanvragen

Over de aanvraag

Moet de zorg binnen de 48u of in het weekend opgestart of aangepast worden? Geef dit dan telefonisch door. Wij zijn 24u/24 en 7d/7 bereikbaar via: 078 15 25 35.

Over de klant

Voor wie is deze dienst of zorg bedoeld?

Vul hier de contactgegevens in van de persoon die we mogen contacteren bij vragen of updates over deze aanvraag.