Bedrijfsopvang

Neem de slaagkans op kinderopvang voor je medewerkers zélf in de handen!

Als bedrijf wil je jouw waardevolle medewerkers niet te lang missen. Maar kersverse ouders vinden heel moeilijk goede kinderopvang. Als onderneming kan je deze zoektocht voor je medewerkers wegnemen.

Wordt je medewerker moeder of vader?


Vraag dan vandaag nog bedrijfsopvang aan bij i-mens. Wij gaan op zoek naar een kinderopvangplaats in een regio naar keuze. Het gaat om extra plaatsen specifiek voor bedrijven. i-mens en Voka Oost-Vlaanderen gaan een samenwerking aan om zo maximaal mogelijk deze extra plaatsen te creëren. Op deze manier kunnen medewerkers hun werk vlot hervatten.

i-mens en Voka Oost-Vlaanderen werken samen om bedrijfsopvang aan te bieden in de provincie Oost-Vlaanderen, voor kinderen van 0 tot 3 jaar.

Bedrijfsopvang aanvragen >

Wat is bedrijfsopvang?

Bedrijfsopvang stelt bedrijven in staat om hun medewerkers aan een kinderopvangplaats te helpen.

Bedrijfsopvang stelt ouders in staat om een geschikte kinderopvangplaats te vinden, dankzij ondersteuning van hun werkgever.

Het is een ‘nieuw’ voordeel. Bedrijven zoeken én financieren mee (bij het vinden van) een geschikte en kwaliteitsvolle kinderopvangplek. Hierdoor bouwen ze voor zichzelf de garantie in dat de medewerker het werk met een gerust gemoed hervat.

Waarom bedrijfsopvang?

Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 3 ouders geen kinderopvang vindt voor hun kinderen. Dit is niet alleen voor de ouders zelf, maar ook voor hun werkgevers een probleem. Sinds 2024 kunnen Vlaamse bedrijven een partnerschap aangaan met kinderopvangaanbieders.

Aangezien het om bijkomende kinderopvangplaatsen gaat, is er een grote garantie op succes. Zo zijn de ouders geholpen en de werkgever verzekert zich van een vlotte werkhervatting van de waardevolle medewerker(s).

Hoeveel kost het?

Bij bedrijfsopvang is er een gedeelde financiering van de kinderopvangplaats: een bijdrage vanuit de kinderopvangpartner, een bijdrage vanuit de ouder en een bijdrage vanuit het bedrijf. Deze kinderopvangplaats heeft een vaste prijs. Als bedrijf bepaal je mee hoe de verdeling van deze kostprijs er finaal zal uitzien.

Interesse?

Heb je als bedrijf interesse om te starten met bedrijfsopvang of wil je bijkomende informatie over de financiële modaliteiten? Neem dan zeker contact op met ons.

Contacteer ons voor meer info >

Download onze digitale flyer

  • Ben je werknemer en zou jouw werkgever interesse kunnen hebben?
  • Ben je een lokaal bestuur en ken je bedrijven die interesse kunnen hebben?

Bekijk hieronder onze digitale flyer. Stuur hem gerust door of geef hem persoonlijk af. We kijken uit naar een persoonlijk gesprek.

> Download de digitale flyer voor werkgevers

Leestip: 'Wie zorgt er voor mijn kind?'

In onze kinderopvang kiezen wij voor afgestemd opvoeden. In dit boek toont i-mens hoe dit in de praktijk kan werken. Bij jou thuis en binnen een professionele setting.

Bestel het boek hier

Aanvullende diensten