Zorg(zaam) van moeder op dochters

Door Eline De Wit

Toeval of niet, bij i-mens zijn opvallend veel collega's ook familie van elkaar: mama's en dochters, papa's en dochters, koppels, zussen, tantes en neven en nichten ... Ook bij Benjamine Claus zit i-mens in de familie. Niet alleen zij, maar ook haar 2 dochters kozen bewust voor een job in de thuiszorg.

i-mens = familie

i-mens is een (grote) familieorganisatie. Dat is zeker bij de familie Claus voelbaar. Mama Benjamine werkt 41 jaar als verzorgende. Dochters Isabel en Valerie hebben intussen 17 en 11 jaar op hun i-mensteller staan als verzorgende en zorgkundige. Er is zelfs een kans dat kleindochter Chloé in hun voetsporen zal treden, want zij helpt heel graag en is erg sociaal.

Als zorgen in het bloed zit

Benjamine nam ook de zorg voor haar inwonende moeder op zich. In haar laatste levensjaren was de moeder praktisch blind en lag verlamd te bed. De dochters van Benjamine zagen van kleins af aan hoeveel zorg kan betekenen.

"Collega's kwamen mama thuis verzorgen, gezelschap houden en hielpen met koken en poetsen. En ook mijn dochters namen op het einde een groot stuk van de zorg op zich. Dan hielpen ze haar met wassen of met de sondevoeding."

"Ik heb enorm veel geluk met mijn dochters."

Omringd zijn door zoveel zorg inspireerde Isabel en Valerie in hun jobkeuze. Nu ervaren ze zelf de warme zorg en de dankbaarheid die ze als zorgkundige en verzorgende krijgen. Het maakt dat ze iedere dag met de glimlach gaan werken.

Nog meer tijd samen

"Klanten vertrouwen ons snel als we elkaar vervangen. Net omdat we familie zijn van elkaar."

De familie Claus werkt niet alleen voor dezelfde organisatie, ze hebben ook dezelfde klanten. "Ik vind dat een groot voordeel", besluit Benjamine. "Zo kunnen we elkaar bijvoorbeeld makkelijk vragen om in te springen als iemand van ons ziek is of verlof neemt."

Wil jij ook i-mens worden?

Solliciteer nu en word een onmisbare schakel in onze i-mens familie.

Bekijk onze vacatures
Benjamine en haar 2 dochters Isabel en Valerie

Aanvullende diensten