Verzorgen is ook luisteren

"Mijn typische dag begint rond 7 uur", vertelt Nancy, die sinds 1990 bij i-mens als verpleegkundige werkt. "Per dag verzorg ik zo'n 20 patiënten. Dat doe ik op een vaste ronde in mijn buurt, in St.-Amandsberg. Meestal zorg ik voor verbanden, eenvoudig toilet en inspuitingen. De meeste mensen ken ik al een tijd, dus ja, ik heb met hen een band. Dat contact vind ik erg belangrijk. Verzorgen is ook luisteren."

"Ik ben ook begeleidingsverpleegkundige voor onze studenten. In de namiddag maak ik tijd voor hen en help ik hen met al hun vragen. Dat is i-mens, die steun die je in je job krijgt. Als thuisverpleegkundige heb je startgesprekken, introductiedagen en gaat er in het begin een collega met je mee. Daarnaast zijn er extra cursussen rond verzorging en bepaalde diensten."

"Open met elkaar samenwerken"

"Je staat er nooit alleen voor hier", zegt Nancy. "We zitten op dezelfde golflengte en er is een mooie wisselwerking. De deur van de hoofdverpleegkundige staat ook altijd open. Als collega's zijn we er voor elkaar. Zo wordt de werkdruk nooit te veel en blijft de werksfeer ontspannen."

Lijkt een job als thuisverpleegkundige jou wel wat?

Zit zorgen bij jou ook in het bloed?

Bekijk dan nu onze vacatures of bel ons op 078 15 25 35.

Vacatures thuisverpleegkundige