Proud to present ... een artiest die zorgt voor zorgverleners van i-mens.

i-mens kreeg uit alle windrichtingen zelfgemaakte mondmaskers. We kozen de schenking van Griet om bij deze aan iedere maker van mondmaskers een dikke merci te zeggen.

Griet Herssens is artiest, creatieve duizendpoot. Ze ontwerpt kostuums en objecten voor theater, speelt eigen voorstellingen op festivals en theaterhuizen … Ze houdt ervan een sfeer te creëren, wereldjes. Haar levensmotto is ‘mild zijn voor de ander en voor jezelf’.

Het samenwonen met een groep artiesten scherpt haar creativiteit én het besef dat je samen zoveel meer kan! ‘Samen sterk’ past wonderwel in haar leven.

Corona zorgt voor de annulatie van haar lopende contracten, premières zijn afgelast en geplande festivals waar zij ging spelen gaan niet door.

We staan er misschien te weinig bij stil, maar ook artiesten worden getroffen door deze crisis. Terwijl deze sector al zwaar te lijden heeft onder de besparingen van de Vlaamse Regering.

Maar Griet verveelt zich niet; ze weet altijd wat gedaan dankzij haar flexibele en creatieve geest. Ze heeft het hart op de juiste plaats.

“Ik maakte een grote hoeveelheid mondmaskers volgens de richtlijnen op www.maakjemondmasker.be. Ik vind het normaal dat ik mijn bijdrage lever, ieder doet wat hij/zij kan. Bovendien vind ik het een belangrijk signaal naar de hulpverleners toe. Het maken van de mondmaskers is wel een behoorlijk intensief werk.”

Haar buurvrouw werkt in het labo van het UZ. Griet wou eerst de mondmaskers aan haar meegeven, maar er waren voldoende maskers in het UZ. Via een link op de website van een ziekenfonds zag ze de oproep om mondmaskers te maken voor de zorgdiensten van i-mens.

De stof werd geleverd door een stoffenwinkel die speciale stof opzij heeft gelegd voor mondmaskers.

Het goede werk van Griet vindt navolging. Ze lanceerde een oproep via Facebook en het lukte haar extra vrienden aan het naaien te krijgen. Die vrienden zijn verspreid over verschillende steden; zij hebben elk voor de plaatselijke thuiszorgdiensten maskers gemaakt.

“Ik kreeg een warm en dankbaar onthaal bij i-mens toen ik de mondmaskers afleverde. Een paar dagen later kreeg ik een bedankingskaartje in de bus. Dat vond ik heel attent.”
“Ik ben wel nieuwsgierig naar wie de mondmaskers draagt.”

Deze week werkt Griet nog aan een ander project, maar van zodra ze opnieuw wat tijd heeft, vliegt ze er weer in!

Handgemaakte mondmaskers Griet Herssens