Nieuw jaar, nieuwe job

Door Eline De Baets

Gezonder leven, meer bewegen, vaker tijd doorbrengen met familie en vrienden. Klassieke goede voornemens. Waarschijnlijk hebben we ze allemaal extra onderlijnd in ons lijstje voor 2021. Maar voor sommige hoort daar ook een nieuwe job bij. Enkele van onze nieuwe starters vertellen waarom.

Waarom hoort een nieuwe job bij je goede voornemens voor 2021?

Alicia (29), start als thuisverpleegkundige in Oostende:
Mijn vader is in maart overleden aan corona. Deftig afscheid nemen kon toen niet.

Daardoor sta je even stil bij alles en vraag je je af ‘Is dit nu wat ik wil doen in mijn leven?’. Zijn dood gaf me de duw die ik nodig had. 2021 krijgt een mooie start met een nieuwe job.”

Ik wil het nieuwe jaar met een nieuwe lei starten en me opnieuw goed voelen in mijn job.

Wendy (33), start als verzorgende in Genk

Waarom wil je van job veranderen?

Sarah (31), start als verzorgende in Tienen:
“Mijn huidige werkgever kan mij niet genoeg werkzekerheid bieden. Daarnaast mis ik variatie en zelfstandigheid. Allemaal zaken die i-mens me meteen kon bieden.

Vooral de afwisseling, want ik mag als verzorgende niet alleen meehelpen in de thuiszorg, maar ook in de kraamzorg en in een woonvoorziening voor volwassenen met een beperking, Alvinnenberg.”

Wendy (33), start als verzorgende in Genk
“Ik werkte eerder al 2 jaar bij i-mens als verzorgende, maar ging toen als huishoudhulp werken in een huisartsenpraktijk. Foute keuze. Ik miste de zorg en het sociaal contact. Ik wou terug."

Door te veranderen ontdekte ik dat de zorg echt iets voor mij is


Alicia (29), start als thuisverpleegkundige in Oostende:
“Ik werk al 8 jaar in een woonzorgcentrum. Eerst 7 jaar als zorgkundige, maar door werkplekleren werk ik sinds een jaar als verpleegkundige.

Dat smaakt naar meer. Ik wil meer variatie en uitdaging. In een woonzorgcentrum zijn de handelingen vaak eentonig. Daarom ging ik op zoek naar een job in de thuisverpleging.”

Hoe was het om te solliciteren tijdens deze crisis?

Regina (56), start als zorgkundige in Antwerpen:
“De zorgsector is mijn roeping. Ik ben een gever. Corona hield me niet tegen om te solliciteren. Ik zeg altijd ‘Als er een oorlog uitbreekt, ga ik naar het front’.”

Het was speciaal om vanuit mijn luie zetel een sollicitatiegesprek te voeren.

Sarah (31), start als verzorgende in Tienen

Alicia (29), start als thuisverpleegkundige in Oostende:
“Ik had schrik dat het sollicitatiegesprek onpersoonlijk zou zijn doordat we elkaar niet in persoon ontmoetten. Maar gelukkig konden we beeldbellen. Ik kreeg meteen een warm gevoel nadat gesprek.”

Welk advies wil je meegeven aan zij die twijfelen om nu van job te veranderen?

Bij deze vraag klonk het unaniem: volg je hart.

Als je huidige job je ongelukkig maakt, laat je dan zeker niet tegenhouden door corona om te veranderen. Wachten heeft geen zin.

Sarah (31), start als verzorgende in Tienen

Wendy (33), start als verzorgende in Genk:
“Wie niet waagt, niet wint. Je kan nooit vooruitgaan als je nooit durft te springen. Hoe hard de buitenwereld je het soms afraadt, alleen jij weet wat goed voelt.”

Lijkt een job in de zorg jou wel wat?

Bekijk dan nu onze vacatures of bel ons op 078 15 25 35.

Je kan aan de slag in 1 van onze thuiszorgdiensten, ondersteunende diensten, kinderdagverblijven, diensten voor opvoedingsondersteuning of woonzorgcentra.

Bekijk nu onze vacatures