De masklace een handig en stijlvol accessoire voor je mondmasker

Door i-mens

De mondmaskers. We raken er stilletjes aan gewoon, maar ze zorgen dikwijls voor heel wat frustraties. Gelukkig bedacht iemand de masklace of maskerketting. De meest onverwachte najaarstrend ooit. Maar wel handig (en proper)! In dit artikel tonen we je hoe je zelf zo’n ketting kan maken.

Vaarwel aan de dagelijkse struggle

Het is niet overal verplicht om een mondmasker te dragen, dus wat gebeurt er: je zet hem constant op en af, je laat hem bengelen aan één oor of je hangt hem onder je kin, je verfrommelt hem in je tas. Of nog erger: je weet niet meer waar je hem gelaten hebt op het moment dat je hem dringend nodig hebt. Classic.

De masklace ruimt die problemen volledig van de baan. Je bevestigt de ketting gemakkelijk aan je mondmasker en hangt hem rond je nek. Zo heb je jouw mondmasker steeds bij maar hangt het niet in de weg als je even naar lucht hapt.

Bovendien is het de ideale manier om je mondmasker nog wat extra te pimpen. Nu het mondmasker onderdeel is van onze nieuwe look, kunnen we er zowel een leuk accessoire van maken die de dag en onze mood wat opfleurt.

Hoe maak je zelf een masklace of maskerketting?

Stap 1

Verzamel het benodigde materiaal: touw, schaar, twee slotjes en pareltjes.

Stap 2

Knip het touw af op lengte die je wenst. (Ongeveer 70 cm).

Maak het touw vast aan het haakje van het slotje.

Stap 3

Begin de pareltjes op het touw te rijgen volgens je eigen smaak en inspiratie.

Je kan je mondmasker personaliseren door met letterparels je naam op te rijgen. Zo herken je jouw mondmasker meteen en vind je hem sneller terug.

Stap 4

Maak op het einde van het touw opnieuw een hangslotje vast.

Stap 5

Bevestig de slotjes aan de lintjes of rekkers van je mondmasker.

Klaar!

Draag nu je mondmasker in stijl en verlies hem nooit meer uit het oog.

Blijf aandachtig

  • Was regelmatig je handen. Zeker als je je mondmasker vaak op en af zet.
  • Draag je mondmasker niet te lang na elkaar. Het hangen aan een maskerketting biedt niet dezelfde verluchting aan je mondmasker als het hangen aan een wasdraad in open lucht.
  • Berg je mondmasker op wanneer je hem voor langere tijd niet draagt in een apart plastic zakje. Plooi de binnenkant van het masker tegen elkaar zodat die zeker niet besmet kan worden.
  • Geef je stoffen mondmasker regelmatig een wasbeurt.