Leuke activiteiten tijdens de zwangerschap

Dat je zwanger bent wil niet zeggen dat je de hele tijd binnen moet blijven. Neem wat tijd voor jezelf en ga lekker wat leuks doen!

Zwangerschapszwemmen

Zwemmen is ideaal voor dames in blijde verwachting die in goede conditie willen blijven of na de bevalling opnieuw in conditie willen geraken (postnataal zwemmen).

Meer info: www.zwemfed.be

Zwangerschapsyoga

Tijdens je zwangerschap heeft je lichaam extra zorg nodig om het nieuwe leven te dragen en te voeden. En om jezelf te ontspannen. Zwangerschapsyoga kan daarbij helpen. Je lichaam wordt voorbereid om ‘het geboorte geven’ op een ontspannen, natuurlijke en bewuste manier te beleven. Je baby geniet mee van de ontspanning, de rust en het contact dat tussen jullie ontstaat. Zwangerschapsyoga is een aparte vorm van yoga. Hij vertrekt van de behoeften van het zwangere lichaam.

Gipsafdruk zwangere buik

Vanaf 34 weken zwangerschap kan je als blijvende herinnering een gipsafdruk van je buik laten maken. Je kan uiteraard zelf met gips aan de slag gaan, maar er zijn tegenwoordig heel wat plaatsen waar je voor een gipsafdruk terechtkan.