Kraamzorg neemt zorgen uit handen

Door Heleen Couvreur

kraamzorg aan huis

Een baby verwelkomen in je leven is 1 van de mooiste dingen die er bestaan. Tegelijk komt er zoveel op je af en vergeet je hierbij soms voor jezelf te zorgen. De hulp inroepen van kraamzorg maakt een wereld van verschil. Kraamverzorgenden Lenny en Rivka nemen een berg zorgen uit handen van Jasmien. Zij is voor de 2de keer mama van een zoontje Vince (10 weken) en deelt haar ervaringen.

Het begint met een goede babbel

2 keer per week komt de kraamverzorgende langs. Bij een warm potje koffie en een goeie babbel starten ze samen de namiddag. “Het is fijn om thuis te zijn met een baby’, vertelt Jasmien, ‘maar je mist een goed gesprek’. Met hen heb ik dat. Ik zal het zeker missen wanneer ze niet meer komen.”

Mijn grootste hulp

Kraamzorg, dat is tijd voor jezelf. “Terwijl ik van een warm bad geniet of boodschappen afhaal, past de kraamverzorgende Lenny op Vince en geeft hem zijn flesje. Soms haalt zij dochter Louise van school. Dankzij haar kan ik even ontspannen of op adem komen.”

Het werk van de kraamverzorgende is volledig afgestemd op maat van de klant. Daar hoort praktische ondersteuning bij.

“Koken, stofzuigen en strijken, ze doen het allemaal voor mij. En wanneer er wat tijd overblijft, wordt nog snel even gedweild. Zo blijft er meer tijd over voor ons gezin.”

Je hebt ongelofelijk veel hulp en je wordt in zoveel zaken ontlast.

Jasmien, mama van Vince (10 weken)

Een klik vol bewondering en respect

De manier waarop Jasmien over Lenny en Rivka vertelt is warm, oprecht en vol bewondering. “Ze zijn ontzettend sympathiek en ik voel me op mijn gemak bij hen. Ze zijn er ook altijd voor Vince. Ik ga het jammer vinden als de kraamzorg gedaan is.”

Naast de zorg voor mij en de baby was een babbeltje natuurlijk even belangrijk.

Jasmien, mama van Vince (10 weken)

Wat kan kraamzorg voor jou betekenen?

Neem een kijkje op onze kraamzorgpagina of bel ons op 078 15 25 35.

Bekijk ons aanbod

Aanvullende diensten

Ook interessant