Kooktip Zwangerschap: groene salade
Hieronder vind je een recept voor een verfrissende groene salade: rijk aan foliumzuur, vitamine C en fosfor. Perfect tijdens je zwangerschap!
153 calorieën | 3 g eiwit |
14.5 g vet (2 g onverzadigd) | 3 g koolhydraten |
3 g voedingsvezel | 27 mg natrium |
Bereidingstijd
Voorbereiding: 10 minuten.
Ingrediënten
- 1 kleine venkelknol
- 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
- zout en versgemalen peper
- 1 avocado, in blokjes
- 1,5 el gehakte gladde peterselie
- 3 à 4 el olijfolie
- 1 krop Romeinse sla
- 1 stuk komkommer van 7 cm
- 4 handen gemengde slablaadjes (rucola, spinazie en kropsla)
- 1 el gehakte munt
- 1 el gehakte bieslook
- 2 tl rode wijnazijn
Bereidingswijze
- Maak de venkel schoon, snijd hem in zeer dunne plakjes en leg die in een slakom.
- Snijd de komkommer in zeer dunne plakjes en leg die ook in de slakom.
- Scheur de grootste slabladeren kleiner en doe die met de gemengde sla in de kom.
- Voeg de avocado toe.
- Strooi de munt, de peterselie en het bieslook erover.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Schep wat olijfolie door de salade zodat de blaadjes een beetje vochtig zijn.
- Sprenkel er de azijn over en roer alles nog eens goed door elkaar.
- Garneer met de pijnboompitten en serveer meteen.
Bron: Het Negen Maanden Kookboek- Jane Middleton & George Rapitis.