Kooktip Zwangerschap: groene salade

Hieronder vind je een recept voor een verfrissende groene salade: rijk aan foliumzuur, vitamine C en fosfor. Perfect tijdens je zwangerschap!

153 calorieën

3 g eiwit

14.5 g vet (2 g onverzadigd)

3 g koolhydraten

3 g voedingsvezel

27 mg natrium

Bereidingstijd

Voorbereiding: 10 minuten. 

Ingrediënten

  • 1 kleine venkelknol
  • 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
  • zout en versgemalen peper
  • 1 avocado, in blokjes
  • 1,5 el gehakte gladde peterselie
  • 3 à 4 el olijfolie
  • 1 krop Romeinse sla
  • 1 stuk komkommer van 7 cm
  • 4 handen gemengde slablaadjes (rucola, spinazie en kropsla)
  • 1 el gehakte munt
  • 1 el gehakte bieslook
  • 2 tl rode wijnazijn

Bereidingswijze

  • Maak de venkel schoon, snijd hem in zeer dunne plakjes en leg die in een slakom.
  • Snijd de komkommer in zeer dunne plakjes en leg die ook in de slakom.
  • Scheur de grootste slabladeren kleiner en doe die met de gemengde sla in de kom.
  • Voeg de avocado toe.
  • Strooi de munt, de peterselie en het bieslook erover.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep wat olijfolie door de salade zodat de blaadjes een beetje vochtig zijn.
  • Sprenkel er de azijn over en roer alles nog eens goed door elkaar.
  • Garneer met de pijnboompitten en serveer meteen.

Bron: Het Negen Maanden Kookboek- Jane Middleton & George Rapitis.