Wat doe je met kleurplaten als je geen kleurpotloden hebt.

Het zijn moeilijke tijden voor iedereen: jong, minder jong, single, in koppel, gezinnen zonder kinderen of met kinderen, in-huis-met-tuin, in flat zonder tuin… met speelgoed of zonder speelgoed. De maatregelen zijn wat versoepeld, maar voor gezinnen in kwetsbare situaties zijn de omstandigheden nog lang niet gunstig.

De strenge coronamaatregelen verplichtte ons te leven in onze eigen bubbel. Ondertussen kunnen we beperkt contact maken met 1 andere bubbel. Maar elkaar ontmoeten binnen de netwerken die kwetsbare gezinnen hebben via de stedelijke initiatieven is nog niet mogelijk.

Hun vertrouwde ontmoetingsplaatsen binnen de Inloopteams, Huizen van het Kind, Koalaprojecten… houden hun deuren nog (verplicht) dicht. Hoe er naar oplossingen worden gezocht en er mee aan de slag gegaan wordt, lees je hier. I-mens is een medeorganisator en partner in de Koalaprojecten van o.a. Kortrijk en Roeselare.

De kids

Ook voor de kinderen in de leefgroep van i-mens CKG Sloebernest maakt het coronavirus het knap lastig. Door de strenge maatregelen werd elk fysiek contact met hun ouders, broers en zussen thuis onmogelijk. Dag en nacht verblijven zij in de leefgroep, tijdelijk afgesneden van hun familie.

De begeleiders geven hen de best mogelijke zorgen, maar het gemis weegt zwaar op de kids. Gemis, hevige emoties, verveling … slaan toe.

Extra steun voor een brede glimlach

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC), een initiatief van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, wil er ook in deze moeilijke tijd zijn voor de meest kwetsbare kinderen. VGC vroeg en luisterde naar wat de meest dringende noden waren in de werking met kwetsbare gezinnen. In antwoord hierop kwam ze over de brug met een extra budget ten voordele van de kinderen.

Ook CKG Sloebernest konden rekenen op dit fantastisch initiatief vanuit de VGC.

We zijn hen bijzonder dankbaar voor de knutselpakketten, buitenspelmateriaal en tablets die we met deze steun snel konden aankopen. Samen gaan we zo de strijd aan tegen verveling, i-mens veel gemis en emoties bij de jongste kinderen. Met de tablets gaan ze online en via beeldbellen maken ze contact met hun ouders, broers, zussen… Tijdens dit contact zien we toch weer een rede glimlach verschijnen.

We ondervinden sedert lange tijd een goede samenwerking met de VGC ten voordele van het welzijn en kansen van de Brusselse gezinnen. Deze extra steun geeft ons en de kids een extra boost om er tijdens deze coronacrisis weer even tegenaan te gaan.

Bedankt VGC!

Ook interessant

Tips voor ontspannen feestdagen met je kinderen

Heeft je kind moeite met de drukte van de feestdagen? Dan heb je zeker iets aan de tips van onze opvoedingscoaches.

Lees meer