#kiesvoordezorg = kiezen voor opleidingskansen en werkzekerheid

Door Saar Bentein

Een carrièreswitch maken is niet altijd vanzelfsprekend. Tijdsgebrek om een opleiding te volgen en de financiële onzekerheid weerhouden veel mensen om de stap te zetten. Voor wie een nieuwe carrière als zorgkundige of verpleegkundige overweegt, komt het project #kiesvoordezorg op het juiste moment. 9 enthousiastelingen startten begin september aan hun opleiding tot verpleegkundige bij i-mens.

Op zoek naar vele nieuwe handen in de zorg

#Kiesvoordezorg

De vraag naar verpleegkundigen en zorgkundigen is enorm. Het project #kiesvoordezorg ondersteunt mensen die voluit voor een nieuwe carrière als zorgkundige of verpleegkundige willen gaan. Wie in het traject stapt, kan een betaald opleidingstraject (door de federale overheid) volgen in dienst van een werkgever uit de zorgsector. Kers op de taart: vanaf dag 1 een contract van onbepaalde duur bij een werkgever naar keuze.

Annelies Tuyls, stafmedewerker i-mens: “We hebben niet getwijfeld om ons kandidaat te stellen als werkgever. Zoals zovelen in de sector zijn we op zoek naar vers bloed. Het mooie aan dit project is dat je echt mensen aantrekt die overtuigd zijn om in de zorg aan de slag te gaan, maar nog nooit de stap hebben kunnen zetten. Door hen een contract van onbepaalde duur aan te bieden, hebben ze de nodige zekerheid om voluit hun dromen na te jagen.

Het enthousiasme dat we zien bij onze kandidaten werkt aanstekelijk!

Annelies Tuyls, stafmedewerker i-mens

Combineerbaar met gezinsleven

Jill is één van onze gedreven kandidates. “De zorg is een warme sector, je draagt je steentje bij aan de maatschappij en je doet nuttig werk. Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in verpleegkunde, maar ik heb nooit de stap gezet. Toen ik van dit project hoorde, heb ik geen minuut getwijfeld. Ik vind het echt schitterend!”

De reden waarom Jill twijfelde was omdat het voor haar praktisch niet haalbaar was. “Samen met mijn vriend heb ik een huis en een lening af te betalen. Dan is het niet zo evident om zomaar eventjes je job op te zeggen. Ik ben eerst gestart met afstandsonderwijs, maar dit heeft ook een financiële impact omdat je bijna niet anders kan dan je arbeidsduur verminderen om al je stages te kunnen doen. Bovendien is afstandsonderwijs ook niet evident voor je sociaal leven, zeker niet als je kindjes hebt of wil.”

Ik heb de ruimte om me volledig te focussen op mijn studie en alle knepen van het vak te leren.”

Dit initiatief vormt dé oplossing. Ik ontvang een voltijds inkomen en kan de studie snel afronden.

Jill, studente verpleegkunde i-mens

Persoonlijke begeleiding

“De studenten volgen een opleiding, dus je ziet ze niet elke dag. Daarom vinden we het belangrijk om hen meteen op te nemen in de i-mens familie. We zorgen ervoor dat onze sectorverantwoordelijken de kandidaten leren kennen bij de start van hun opleiding. In hun eerste jaar lopen ze ook stage bij ons en leren ze hun collega’s beter kennen”, licht Annelies toe.

Naast een betaalde opleiding hebben de studenten meteen grote werkzekerheid.

Als alles goed loopt, kunnen kandidaten meteen in dienst blijven

Annelies Tuyls, stafmedewerker i-mens

Carrière in de zorg

Overweeg je een carrière in de zorg? Raadpleeg dan onze openstaande vacatures.

Bekijk onze vacatures