Iedereen is gelijk, of je nu huishoudhulp of verpleegkundige bent

Samira, startte als huishoudhulp bij i-mens. Na een opleiding is ze zorgkundige geworden. Eerst in de thuiszorg, maar omdat ze nog meer verschillende taken in zorg wilde doen, werkt ze vandaag in het Gentse woonzorgcentrum van i-mens.

"Wat me meteen opviel in het Zorghotel is dat iedereen als gelijken samen werkt. We maken geen onderscheid tussen de poetsploeg, de verpleegkundigen en de zorgkundigen. Respect voor iedereen; voor elkaar als collega's en voor onze bewoners. Dat maakt mijn job heel bijzonder."

Meer dan zorg

"De band die je met mensen opbouwt door iets voor hen te doen, vind ik erg belangrijk. Het is meer dan zorg. Je leeft mee, maakt tijd voor hen, bent een luisterend oor. Even sterk is de band met je collega's: we weten dat we altijd op elkaar kunnen rekenen."

"Ook fijn is dat je takenpakket afwisselend blijft: je staat niet lange tijd op dezelfde afdeling."

Bijleren hoort erbij

"Als je naar mijn loopbaan bij i-mens kijkt, dan zie je dat opleiding de sleutel is. Van huishoudhulp naar zorgkundige in thuiszorg, dan in een Zorghotel. Bijleren is in je loopbaan inbegrepen. Vandaag krijgen we nog steeds cursussen over bijvoorbeeld communicatie, EHBO en de nieuwste zorgtechnieken. I-mens staat achter je."

Opleidingen verzorgende / zorgkundige

Wil je graag aan de slag als verzorgende of zorgkundige?

Als voltijds werkzoekende kan je gratis de praktijkgerichte opleiding verzorgende/zorgkundige van VDAB en i-mens volgen.

Vind een opleiding in jouw regio