i-mens doet mee aan Blind Gesprongen

Door Saar Bentein

Je job opgeven en ‘blind’ in een nieuw jobavontuur springen. Dat is het concept van Blind Gesprongen, een nieuw programma op VTM. i-mens is één van de werkgevers en laat kandidate Elia proeven van de job als kinderbegeleider.

Op zoek naar nieuwe mensen

De krapte op de arbeidsmarkt binnen de zorgsector was nog nooit zo hoog. Ook binnen kinderzorg zijn er heel wat openstaande vacatures. Ingrid De Meerleer, directeur Kinderzorg:

We doen er alles aan om de instroom te verhogen, maar soms moet je ook eens out of the box durven denken. Blind Gesprongen geeft ons de kans om te experimenteren met een nieuwe manier van aanwerven.

Duaal leren

Hoewel het een experiment is, hebben we altijd de regels gerespecteerd. Wat Elia doet, kan je vergelijken met een traject duaal leren. Als kinderbegeleider in opleiding behaalt ze het juiste diploma in het volwassenonderwijs terwijl ze tegelijkertijd haar competenties ontwikkelt op de werkvloer. Zo stond Elia er nooit alleen voor en kreeg ze de nodige begeleiding en ondersteuning van haar collega’s.

Het grote voordeel bij deze aanpak is dat we kandidaten meteen kunnen meenemen in de visie van i-mens op kinderzorg. Want kinderbegeleiders doen zoveel meer dan ‘zorgen voor’. Ze spelen een onmiskenbare rol in de opvoeding van een kind. Daarom moeten ze over de juiste pedagogische vaardigheden beschikken.

Wat brengt de toekomst?

We zijn alvast overtuigd van de kracht van dit experiment want het is een win-win situatie voor iedereen: voor mensen die een jobswitch willen doen, maar niet de tijd of middelen hebben om eerst te investeren in een opleiding. En voor ons als werkgever: het betekent een extra paar broodnodige handen terwijl we geïnteresseerden in de praktijk meteen kunnen begeleiden en bijsturen waar nodig.

Het is nog te vroeg om te beslissen of we hier op de lange termijn mee verder gaan. We zitten binnenkort met iedereen rond tafel om te evalueren of we van dit experiment een permanent nieuwe manier van aanwerven binnen kinderzorg maken.

Lijkt een job in de kinderzorg jou wel wat?

Dan biedt i-mens heel wat diverse jobmogelijkheden in de kraamzorg, kinderopvang, thuisoppas bij zieke kinderen of in de begeleiding van ons centrum voor kinderzorg- en gezinsondersteuning.

Bekijk nu onze vacatures of bel ons op 078 15 25 35.

Vacatures kinderzorg