Korte time-out voor mama Kimberly dankzij kraamzorg

Door Evelien De Cock

Kimberly werd in februari voor het eerst mama van een zoon. Als manager van een laboratorium is ze het gewend om drukke agenda’s en strakke deadlines te beheren, maar nu komen kraamverzorgenden Ellen en Ruth als geroepen om rust te brengen in Kimberly’s eigen planning. Wanneer ze zorgen voor haar pasgeboren zoontje kan Kimberly’s mama-knop even uit, haar ik-knop aan.

Wil jij ook extra hulp in huis na de geboorte van jouw kind?

Een kraamverzorgende helpt je bij de verzorging van je baby en licht huishoudelijk werk.

Meer over kraamzorg

Voor kersverse mama Kimberly (31) zijn drukke werkdagen dagelijkse kost. Vorige zomer startte ze ook nog eens met de renovatie van haar huis. Kimberly legde al een nieuwe vloer en deze lente krijgen haar keuken en woonkamermuren nieuw behangpapier. Maar de grootste verandering komt er op 12 februari. Haar eerste kind wordt geboren.

Als er nu iets is wat je niet kan plannen, is het wel mama zijn.

Kimberly, klant kraamzorg

De ‘geplande’ thuisgeboorte van haar zoon, gebeurt bijvoorbeeld toch in het ziekenhuis. Daar gaat alles gelukkig vlot en ze krijgt er veel hulp van de vroedkundigen.

Kimberly's herstel zal 10 dagen duren. Eenmaal thuis, valt de hulp van een vriendin jammer genoeg weg. Gelukkig kan ze rekenen op de hulp van kraamverzorgenden Ellen en Ruth bij de verzorging van haar pasgeboren baby. Wanneer zij langskomen, krijgt de kersverse mama tijd om haar zelfzorg weer even op te pikken.

Kraamverzorgenden Ellen en Ruth zijn onmisbaar geworden. Wanneer ze mijn zoontje verzorgen of met hem gaan wandelen, is het even tijd voor mezelf. Ik geniet van een verfrissende douche, neem mijn gsm er eens bij en rust uit. Dat is nodig.

Kimberly, klant kraamzorg

Rust en parelveters

Ellen en Ruth helpen Kimberly bij de voeding van haar zoontje, ze stoppen hem in bad en helpen haar bij het verversen van de luiers. Ze maken ook tijd voor leuke details. Ellen rijgt bijvoorbeeld parels in de veters van de toekomstige schoentjes van Kimberly’s zoontje.

Kimberly: “Wanneer ze mijn zoontje verzorgen, met hem gaan wandelen of hem meenemen tijdens een boodschappentocht, is er even tijd voor mezelf. Dan gaat mijn mama-knop even uit en mijn ik-knop aan. Op vrijdag komt collega Ruth 4 uur langs. Dan is er tijd voor een wandeling of gaan we samen naar de winkel. Met haar aan mijn zijde kan ik genieten van een zorgeloze boodschappentoer.”

Ook mentaal een time-out

We weten hoe moeilijk het kan zijn voor nieuwe ouders om de zorg van hun eerste kind aan iemand anders toe te vertrouwen. Het vertrouwen van Kimberly is hartverwarmend.

Ellen, kraamverzorgende

Het is de deskundigheid van de kraamverzorgenden die zorgt voor dat vertrouwen bij Kimberly en haar mentale rust brengt: “In het ziekenhuis krijg je veel informatie mee, maar eenmaal thuis, is het toch wennen. Ellen en Ruth weten altijd exact hoe en wat er moet gebeuren, waardoor ik minder pieker", vertelt Kimberly.

Ellen: “Tips zoals het bad geven op heuphoogte, met het verzorgkussen ernaast en een tetradoek bij de hand om de fijnste huidplooien droog te krijgen ... Voor ons zijn het kleinigheden, maar het is fijn om kersverse ouders daarmee te kunnen ondersteunen.”

Wat kan kraamzorg voor jou betekenen?

Neem een kijkje op onze kraamzorgpagina of bel ons op 078 15 25 35.

Bekijk ons aanbod

Aanvullende diensten

Ook interessant