Dag van de Zorg 2022

Door Evelien De Cock

Zondag 15 mei 2022 kon je op heel wat locaties van zorginstanties in Vlaanderen terecht voor allerlei activiteiten en initiatieven in kader van de Dag van de Zorg. Ook wij zetten de deuren van een aantal van onze sites open voor het grote publiek. In onze woonzorghotels in Gent en Oostende kon je terecht voor rondleidingen en we organiseerden ook een opendeurdag op de gloednieuwe zorgsite in Aalst. Op de nieuwe site met thuiszorgkantoor, buurtzorghuis, kinderdagverblijf én assistentiewoningen, kon je zondag terecht voor rondleidingen, kinderanimatie en een fotowandeling. Het was weer een geslaagde editie!

Zondag 15 mei bereikte de Week van de Zorg het hoogtepunt tijdens de Dag van de Zorg. Op deze bijzondere dag zetten verschillende zorginstanties de deuren open voor al wie eens een kijkje wil nemen en wil weten hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Ook wij lieten de editie van 2022 niet zomaar voorbij gaan. We staken onder andere de woonzorghotels Seniorcity Gent en Wellington in Oostende in een mooi jasje voor rondleidingen en een gezellige knabbel en babbel in de cafetaria's.

Ook op onze gloednieuwe zorgsite in Aalst kon je zondag uitgebreid begeleid rondsnuisteren. Naast rondleidingen in het kinderdagverblijf en in de assistentiewoningen kon je er ook mee op een toffe fotowandeling en voor de allerkleinsten was er kinderanimatie.

Foto's door Simon Lootens

Dank aan alle enthousiaste bezoekers, want jullie maakten ook deze editie meer dan geslaagd.

Tot volgend jaar!