Er staan heel wat veranderingen op til in het Vlaamse zorglandschap. Dit zowel op vlak van organisatie van de zorg, als de inhoudelijke visie op zorg. i-mens wil hierop inspelen als innovatief bedrijf en haar medewerkers meenemen in deze uitdagende toekomst. Al deze vernieuwingen gaan gepaard met een toenemende digitalisering van onze eigen werkorganisatie en processen en onze gebruikers die meer en meer digitaal gaan werken.

Hier vind je een overzicht van projecten die werden gerealiseerd met de financiële steun van ESF, de VDAB, de Vlaamse Overheid en Europa.

Logo ESF

Opleiding tot verzorgende en zorgkundige

De opleiding tot verzorgende en zorgkundige biedt een unieke kans om een boeiende carrière in de zorgsector te starten, waarbij de cursisten het leven van mensen die hulp en ondersteuning nodig hebben, positief kunnen beïnvloeden.

Deze uitgebreide opleiding is speciaal ontwikkeld om de benodigde kennis en vaardigheden aan te leren die vereist zijn om te werken als verzorgende of zorgkundige. Het curriculum is zorgvuldig samengesteld door ervaren professionals en heeft als doel gemotiveerde individuen voor te bereiden die anderen willen helpen en verzorgen.

Gedurende de opleiding worden essentiële vaardigheden aangeleerd, zoals persoonlijke verzorging, ondersteuning bij dagelijkse activiteiten, het observeren van de gezondheidstoestand van cliënten en het toepassen van hygiënische maatregelen. Daarnaast worden de cursisten ook getraind in het omgaan met diverse zorgsituaties, communicatie met patiënten en hun families, en het werken in teamverband.

De ervaren lesgevers begeleiden de cursisten gedurende het leerproces en bieden praktische training in echte zorgomgevingen. De cursisten krijgen de kans om hun vaardigheden toe te passen en te oefenen onder toezicht van professionals, wat zal bijdragen aan het opbouwen van zelfvertrouwen en het voorbereiden op een succesvolle carrière in de zorgsector.

Na succesvolle afronding van de opleiding tot verzorgende/zorgkundige, zijn er diverse carrièremogelijkheden in verschillende zorginstellingen, zoals ziekenhuizen, woonzorgcentra, thuiszorgorganisaties en meer. De vraag naar gekwalificeerde verzorgenden en zorgkundigen is hoog, waardoor de werkgelegenheidskansen uitstekend zijn.

Projectperiode
2022 – 2025
Projectsteun

Bijdrage vanuit ESF: 16,5 miljoen euro
Bijdragen vanuit VDAB: 24,75 miljoen euro