Placeholder i-mens

Corona-update: meer info over onze coronamaatregelen kan je vinden bij onze veel gestelde vragen.

Het Zorghotel Seniorcity is een woonzorgcentrum (wzc) met 64 kamers. Het vormt één geheel met de residentie met assistentiewoningen en het dagverzorgingscentrum, onder de gezamenlijke naam ‘Seniorcity’. Onze bewoners worden omringd met alle nodige zorg in een sfeer van comfort, gezelligheid en goed gevoel. Alle medewerkers houden zoveel mogelijk rekening met je persoonlijke wensen. We doen er alles aan om je fysieke, psychische en sociale mogelijkheden te behouden en - waar het kan - te verbeteren.

Aanvraag indienen

Wonen, zorg en welzijn

Iedere kamer heeft:

 • een eigen badkamer met wastafel, douche en toilet
 • comfortabel meubilair

Op elke verdieping is er een kantelbad en in de wellnesstraat een ingerichte fitnessruimte, kapsalon en pedicureruimte.

Bezoek

Naar aanleiding van de Covid-19-maatregelen, is bezoek onder strikte voorwaarden toegestaan. We vragen iedereen zich te houden aan de afspraken om zo samen de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Meer info daarover kan je lezen op onze veel gestelde vragen.

Culinaire verwennerij

In Seniorcity worden de maaltijden dagvers en ter plaatse bereid. Aramark zorgt voor een gevarieerde, seizoensgebonden, evenwichtige en gezonde voeding. Bewoners kunnen kiezen tussen de standaardmaaltijden en de mogelijkheid om van de kaart te bestellen. Een dieet op doktersvoorschrift wordt strikt gevolgd. Regelmatig zijn er etentjes met recepten uit grootmoeders tijd, werken met kruiden, wereldkeuken, smaakbeleving met streekproducten …

Heerlijk ontspannen in het therapeutisch zwembad

Water is een uitstekend middel om therapieën uit te voeren die de mobiliteit behouden of herstellen. Het is bewezen dat oefeningen in het water veel helpen om de spieren en gewrichten aan het werk te zetten. Zeker als het water warm genoeg is en wanneer dit gebeurt onder deskundige begeleiding. In het hydrocultuurcentrum van Seniorcity hebben een kinesist of ergotherapeut altijd de leiding. Zij geven zowel individuele oefeningen als ontspannende sessies in kleine groepjes.

Zinvolle animatie

We streven ernaar dat elke bewoner van Seniorcity zich goed in zijn/haar vel voelt. Het animatieteam speelt daarbij een niet te onderschatten rol. Door haar divers aanbod voldoet het team aan de lichamelijke, intellectuele, emotionele, materiële en existentiële behoeften van de bewoners. Tijdens het wekelijks overleg informeren de verschillende medewerkers elkaar over de gedragingen en belevingen van de bewoners, zowel gedurende de animatieactiviteiten als bij de activiteiten van het dagelijkse leven. Zo kan er perfect ingespeeld worden op individuele noden van de bewoner.

Hoeveel kost het woonzorgcentrum?   

De dagprijs in zorghotel Seniorcity in Gent is afhankelijk van de grootte van de kamer.

 1. Zorgkamer type I: 68,12 euro/dag
 2. Zorgkamer type II: 86,12 euro/dag.

Volgende zaken zijn in de prijs inbegrepen:

 •         huur van de kamer;
 •          maaltijden;
 •          basis verzorgingsmateriaal;
 •          gebruik bed- en badlinnen;
 •          incontinentiemateriaal;
 •          kinesitherapie, hydrotherapie, logopedie, ergotherapie;
 •          telefoon-, kabel-, internetaansluiting, wifi en verzekering.

 Medische kosten, persoonlijke uitgaven en nieuwkuis zijn niet inbegrepen in de prijs.

Aanvraag indienen