Als zorgkundige heb ik ruimte voor mijn privéleven

Door Eline De Wit

Benji (30) heeft geen 9-to-5-werkritme bij i-mens. Elke middag ruilt hij zijn polo van zorgkundige om voor zijn draaitafel als dj. Maar niet voordat hij zijn dochters van school heeft gehaald. “Ik heb de ideale werk-privébalans gevonden dankzij flexibele uren”, getuigt hij.

Zoek jij ook een job met een comfortabele werk-privébalans?

BEKIJK DAN NU ONZE VACATURES

Een druk leven zonder stress

Bij i-mens kan je zelf kiezen hoeveel uren je wil werken. We houden zoveel mogelijk rekening met je privéleven. Voor zorgkundige Benji werkt dat perfect. Hij kan zijn job makkelijk combineren met zijn bijberoep. “Ik werk enkel in de voormiddag. In de namiddag ben ik er voor de kinderen en ’s avonds kan ik muziek spelen. Ik ben niet veel thuis”, lacht hij.

Samen fitnessen

Benji biedt al 10 jaar ondersteuning aan zijn klanten als zorgkundige. Denk dan aan huishoudtaken, mee winkelen, een rit naar de dokter, mensen die minder goed zien begeleiden bij hun afspraken … Of samen fitnessen. “Dat doe ik met een man van 24 jaar, die autisme heeft. Na een psychose is hij volledig in zijn schulp gekropen.”

Ik merk niet eens dat ik aan het werken ben. Want ik help de mensen graag.

“Door samen te sporten, is die man nu een pak zelfstandiger. Na 1,5 jaar zie ik hem volledig openbloeien. Hij voelt zich beter en doet het goed. Dat ik zo’n mensen kan helpen, daar doe ik het voor.”

Een goed loon

Benji steekt het niet onder stoelen of banken: “Mijn loon is zo goed, dat ik daarom alleen al niets anders zou doen van werk. Maar ik maak mensen ook gelukkig doordat ik hun zorgen wegneem. Dat doet goed, echt goed.”

Wil jij net als Benji een job met veel flexibiliteit?

Dan is zorgkundige iets voor jou.

Bekijk nu onze vacatures voor zorgkundigen

Ook interessant