Veel appreciatie van zowel de patiënten als het team

Door Veerle De Gryse

Nathalie is 33 en 3 dagen in dienst toen we haar in onze mobiele studio ontmoetten. “Ik was op zoek naar flexibiliteit, en ik heb het hier gevonden”, lacht ze ons toe. Maar er is wel meer dat haar aantrekt in de job van thuisverpleegkundige. Ze vertelt ons wat.

Meer dan alleen wassen

“Thuisverpleegkundigen doen meer dan de mensen wassen. Wij doen ook wondzorgen, chemo’s afkoppelen, infusen, inspuitingen", vertelt Nathalie.

Hoe breed je het leert op school, je komt het wel tegen in de thuisverpleging

Ben je ook op zoek naar een job met flexibiliteit en uitdaging?

Bekijk nu onze vacatures als thuisverpleegkundige

Steunpilaar voor patiënten

Ze geeft zowel fysieke als mentale ondersteuning. "We komen vaak bij oudere mensen, soms ook palliatieve patiënten. Die voelen zich vaak eenzaam. Wij proberen zoveel mogelijk tijd te maken voor een babbel. Zeker als we merken 'hier is het nodig'. Dat is soms moeilijk en uitdagend, maar ook het mooie aan de job."

Verpleegkundigen zijn vaak het eerste aanspreekpunt. “Onze patiënten vertrouwen je dikwijls meer dan hun huisarts. Bijvoorbeeld kan je eens kijken naar dit wondje, welk zalfje moet ik eraan doen, moet ik daarmee naar de huisarts, en wat vind jij dat ik moet doen? Dat is een zalig gevoel en geeft veel voldoening.”

Er wordt naar je geluisterd

Er zijn ook andere voordelen die spelen. “We hebben een eigen bedrijfswagen met tankkaart. Maar het belangrijkste voor mij is dat i-mens rekening houdt met haar personeel en er echt voor hen is. Dat geeft veel voldoening om voor hen te werken. Je voelt je geapprecieerd.”

De inspraak in de uren is voor mij de grooste troef bij i-mens.

Sfeer onder de collega’s is top

We hebben ook een warm team. “Je bent meteen één van het team. Zo had ik voor mijn 1ste werkdag al een uitnodiging voor een babyborrel op zak."

“Ik voel me ook goed omringd. Je krijgt meteen een opleiding op het terrein bij je nieuwe patiënten. Zo loop ik nu mee met een collega. Ook voor de patiënten is dat goed. Ze leren je kennen met hun gekende verpleegkundige erbij."

"Een klant zei eerder deze week tegen haar bezoek: “Dat zijn nu eens 2 lievekes se”, dat is heel leuk om te horen", vertelt Nathalie.

Ben je op zoek naar een job met flexibiliteit en uitdaging?

Dan is thuisverpleegkunde iets voor jou.

Bekijk nu onze vacatures thuisverpleegkunde

Ook interessant

Als thuisverpleegkundige voelt Kiona zich vrij

Video

Na haar studies zocht gespecialiseerde spoedverpleegkundige Kiona (26) naar een job met veel vrijheid en zelfstandigheid...

Lees Kiona's verhaal

Nog geen seconde spijt van mijn keuze voor thuisverpleging

Video

Amira werkt al 2 jaar als thuisverpleegkundige bij i-mens. “Je doet veel meer dan verzorging geven. Je bouwt een relatie...

Lees Amira's verhaal