Als poetshulp heb ik veel vrijheid

Door Eline De Wit

Productief werk waarmee je mensen blij maakt. Daar was Matthew (21) naar op zoek. Hij merkte dat zijn ingesteldheid aansloot bij die van i-mens. Hij ziet zichzelf deze job dan ook lang doen. “Het voelt niet als werken voor mij”, zegt Matthew. Ontdek hier waarom.

Wil jij ook een glimlach tevoorschijn toveren met een job in de zorg?

Dan is poetshulp misschien iets voor jou.

BEKIJK NU ONZE VACATURES


Veel flexibiliteit

Matthews gezondheid laat het hem niet toe volledige dagen te poetsen. Hij is blij dat hij zijn werkuren mee kan bepalen. Zo blijft er ook ruimte over voor zijn vrijwilligerswerk met jongeren.

Ze nemen je heel serieus als poetshulp.

“i-mens vroeg me hoeveel uren ik wou werken. Wil ik er later meer, dan is dat geen enkel probleem. Ik ben fan van die flexibele aanpak. Zij passen zich meer aan jou aan, dan jij je moet aanpassen aan hen. Dat heb ik nog nooit meegemaakt.”

Warme welkom en koffie

“De mensen kijken uit naar mijn komst en fleuren op als ik er ben. Zo weet ik dat mijn job nut heeft. Het is meer dan alleen poetsen. Ik ben een luisterend oor voor mijn klanten. Ze hebben alle vertrouwen in mij. Dat geeft me veel voldoening.”

Gevarieerder dan je denkt

Sleur? Dat kent Matthew niet. “Er is veel variatie in mijn job. Ik heb elke dag andere klanten, elk met een eigen verhaal. Sommige mensen hebben al zoveel meegemaakt. En toch focussen zij op het positieve in hun leven. Zelfs op een grijze dag is het tof om daar toe te komen. Ik vertrek er ook steeds met de glimlach. Zo heb ik al veel levenswijsheden opgedaan.”

Ik zie mezelf echt lang werken bij i-mens. Ik heb dat al tegen veel mensen gezegd.

Matthew gaat niet meer op zoek naar een andere job. “Stel dat mijn lichaam het ooit opgeeft, dan zou ik hier graag als teamcoach aan de slag gaan. Dan kan ik collega’s begeleiden met de ervaring die ik als poetshulp heb opgedaan.”

Net als Matthew op zoek naar een warme werkplek met veel flexibiliteit?

Dan is poetshulp iets voor jou.

Bekijk nu onze vacatures poetshulp

Ook interessant

Lorenzo is naast poetshulp ook vrijwilliger

Video

Doordat Lorenzo zelf zijn uren kan kiezen, kan hij zijn job als poetshulp makkelijk combineren met zijn vrije tijd. Zo i...

Lees meer