De lancering van i-mens: the making of

Bij i-mens staat de mens centraal. Dat is ook te merken aan de foto’s van de lanceringscampagne. Het zijn geen beelden van anonieme modellen, maar van mensen die door i-mens worden verzorgd: van baby tot senior, iedereen is i-mens.

Lieve Blancquaert

De beelden van de campagne zijn gemaakt door Lieve Blancquaert. Net zoals voor ‘The Circle of Life’ maakte de Gentse topfotografe voor i­-mens poëtische, eerlijke portretten. Haar beelden geven de schoonheid en de kracht in elke persoon en elke zorgsituatie weer. Hier volgt het verhaal achter een aantal van die foto’s.

Erik en verzorgende Katia

Erik (52) werkte bij Volvo Cars tot hij door een hersen­infarct halfzijdig verlamd raakte. Sindsdien zit Erik in een rolstoel en is hij beperkt in zijn zelfstandig functioneren. Dat betekent een hele aanpassing voor het gezin. Helga, de echtgenote van Erik, werkt op de personeelsdienst van i-mens. Ze weet als geen ander dat er voor elke zorgnood een professionele oplossing is. Voor Erik regelde i-mens dat verzorgende Katia elke voormiddag langskomt voor de dagelijkse verzorging. i-mens bood Helga de mogelijkheid om deeltijds te werken. Zo kan zij in de namiddagen haar man bijstaan.

Mabel en papa Danny

Mabel is een 15-jarig meisje met het syndroom van Down. Mabel kan enkel iets zeggen met behulp van een praatcomputer. Maar dat belet haar niet om in de spotlights te staan! Ze houdt van dansen en gezelschapsspelletjes, gaat graag naar de cinema en speelde zelfs al een figurantenrol in een kortfilm. Mabel is ook dol op haar papa, Danny. Door arbeids-ongeschiktheid is Danny veel thuis en kunnen vader en dochter elkaar ondersteunen.

Bertha en Titin

Tot haar 70ste deed Bertha alles zelf, maar sinds het huishouden haar te zwaar werd, komt er een poetshulp over de vloer. Ondertussen is Bertha 83 en krijgt ze hulp van Titin (51). De goedlachse Titin doet haar werk met hart en ziel. Ze helpt met poetsen en met de dagelijkse verzorging. Bertha geniet elke keer van haar aanwezigheid en is dankbaar dat ze daardoor thuis kan blijven wonen. Titin op haar beurt voelt dat haar werk wordt gewaardeerd. Het is duidelijk: thuiszorg betekent voor allebei heel veel.

Bertha (83): "Ik beleef veel plezier aan Titin."
Katia en Erik - Mabel en Danny - Bertha en Titin

Ook interessant