Het kostbaarste bezit in zijn handen

Kraamhulp Wim verzorgt de baby

Wim Denduytsche (35) is al 13 jaar kraamhulp en spraakwaterval in de hoogste versnelling. Hij ondersteunt, begeleidt en helpt jonge gezinnen na de geboorte van hun nieuw kindje. Er is niets wat hij liever zou doen.

Naast de baby, het mooiste cadeau voor jezelf

"Als kraamverzorgende moet je in de 1ste plaats luisteren naar de wensen van de mama. Ik ben er om het gezin te ontlasten. Ik kook, breng kindjes naar school, verzorg de baby, was, strijk ...

Wij gaan maximaal 12 weken na de geboorte bij een gezin langs. 1 of 2 keer per week. Onze klanten geven hun kostbaarste schat – hun baby – letterlijk in mijn handen. Daarvoor moeten we een goede band opbouwen, moet er vertrouwen zijn."

"Ik pas mij aan en probeer me zo veel mogelijk in te leven in hun gezinsleven."

"Ik stem mijn taken altijd af op de noden en vragen van het gezin. Wil de mama bijslapen? Dan verzorg en voed ik de baby en hou een oogje in het zeil. Je merkt het, het is een veelzijdige job."

Ik neem de onzekerheid weg

"Vooral bij 1ste kindjes zijn ouders nog onzeker. Dat is normaal. Zo krijg ik vragen over babyacne, de hoeveelheid voeding, moet de melk warm, lauw of koud zijn? Ik neem die onzekerheid weg door tips en advies te geven. Ik put uit mijn ervaring en de bijscholingen die wij krijgen.

Over medische zaken spreek ik mij niet uit. Daarvoor kan ik terugvallen op onze vroedvrouw Virginie, met wie ik in tandem werk. Onze tandem is een echte meerwaarde", overtuigt Wim.

"Ik raad het iedereen aan om zich te laten bijstaan door onze vroedvrouwen."

"Als ik bijvoorbeeld opmerk dat er wat roodheid rond het naveltje van de baby is, maak ik een foto en stuur dat door naar Virginie. Ik volg haar advies nauwgezet op. Ze is dan ook onze wandelende Google", lacht Wim.

Genieten van het nieuwe gezin

1 keer per maand komen de kraamhulpen samen met vroedvrouw Virginie en de sectorverantwoordelijke uit de regio. Ze delen ervaringen en ventileren over moeilijke situaties. Daaruit put Virginie om bijscholingen te organiseren rond nieuwe babyflesjes, het gebruik van draagdoeken, signalen van een postnatale depressie ...

"Ik heb ontzettende veel respect voor vrouwen", stelt Wim. "Een zwangerschap en een kindje op de wereld zetten is heel wat. Het is ingrijpend en vraagt veel energie. Het is voor mij echt een topjob omdat ik bijdraag tot het herstel van de mama en er mee voor zorg dat de ouders kunnen genieten van hun gezin."

Wat kan kraamzorg voor jou betekenen?

Neem een kijkje op onze kraamzorgpagina of bel ons op 078 15 25 35.

Bekijk ons aanbod
Vroedvrouw Virginie en kraamverzorgende Wim

Aanvullende diensten

Ook interessant