Goed nieuws. Straks komt je poetshulp terug langs.

Door Els De Mey

Poetshandschoenen

We starten stilaan de activiteiten binnen onze dienstencheques terug op. Dat is alvast goed nieuws.

Vanaf 4 mei staan onze poetscollega’s opnieuw voor je klaar.

Maar, we willen wel zeker zijn dat de heropstart maximaal veilig kan gebeuren. Veilig voor jou en jouw gezin, én voor onze collega.

Maatregelen

Niemand wil besmet worden met het coronavirus. Daarom zetten we een paar maatregelen op een rij:

  • Een poetshulp mag niet werken bij een (vermoedelijk) besmet persoon. Als iemand van het gezin besmet is of symptomen vertoont, verwittig onmiddellijk de dienst. (ten laatste 48 uur vóór de geplande werkdag)
  • Zorg voor een veilige werkomgeving:
    • Voorzie een mogelijkheid om de handen te wassen, papieren handdoekjes of een propere handdoek, een desinfecterend middel (en uiteraard alle poetsmateriaal en producten).
    • Zorg ervoor dat de werkplek zeer goed verlucht wordt, best vooraleer de werknemer zelf aankomt. Hebt u een ventilatiesysteem in uw huis, zet die op de hoogste stand.
    • Vermijd contact met de poetshulp. Als het mogelijk is, blijf dan in een andere ruimte dan waar de poetshulp aan het werk is. Als dat niet kan, houd dan zoveel mogelijk afstand van de poetshulp. Kan je geen 1,5 meter afstand houden, dan mag de poetshulp zeker niet aan het werk.

Maak bij voorkeur gebruik van elektronische dienstencheques. Je kan makkelijk overschakelen via de website van Sodexo. Of vraag hulp bij de dienstverantwoordelijke.

Gebruik je toch nog papieren cheques? Leg ze dan op voorhand klaar en vermijd zo persoonlijk contact.

Hou het veilig. Zorg voor elkaar.