Als verzorgende heb je een unieke band met mensen

Door Eline De Baets

Annick (49) staat als verzorgende altijd klaar voor haar klanten. Haar doel? Ervoor zorgen dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Ze helpt klanten met hun persoonlijke verzorging, huishoudelijke taken en houdt hen gezelschap. Een diverse job met veel verantwoordelijkheid. Annick is als verzorgende meer dan alleen 'een hulp in huis'.

Je deelt lief en leed

“Deze job is uniek door de band die je met mensen hebt”, vertelt Annick, "zoals mijn band met Jan".

Jan (70) vormt de helft van een identieke tweeling met zijn broer Henri. Helaas overleed Henri enkele jaren geleden. Beide broers woonden hun hele leven samen en de leegte die na het overlijden ontstond, was hartverscheurend. Jan had het zeer zwaar. Gelukkig was Annick er om hem op te vangen.

Annick stond beide broers al jaren bij in het huishouden. Toen Henri ziek werd, liet hij haar beloven dat ze verder voor Jan zou zorgen. Ze vond dit vanzelfsprekend. “Je deelt lief en leed met die mensen”, vertelt Annick duidelijk geëmotioneerd.

“Zij heeft me er terug bovenop geholpen”, vertelt Jan. “Na 6 jaar is Annick een echte kameraad geworden. We lachen vaak samen”.

Mijn eerste en waarschijnlijk ook mijn laatste job

De meeste jongeren hebben moeite bij het maken van hun studiekeuze, maar Annick wist het meteen. Na haar studies is ze direct bij i-mens begonnen als thuisverzorgende.

De thuishulp van mijn grootmoeder heeft me geïnspireerd om voor deze job te kiezen. Ondertussen doe ik het al 30 jaar met hart en ziel. Het is mijn eerste job en het zal waarschijnlijk ook mijn laatste zijn.

Annick, verzorgende bij i-mens

Ze haalt enorm veel voldoening uit de dankbaarheid en het vertrouwen die ze krijgt van haar klanten. Het doet haar deugd. “Een glimlach op de mensen hun gezicht toveren, daar doe ik het voor”.

We staan klaar voor elkaar

Als verzorgende ben je meestal alleen op de baan. Het is een job met veel zelfstandigheid. Maar toch maak je deel uit van een team dat elkaar versterkt. “We staan altijd klaar voor elkaar”, vertelt Annick.

“Onlangs belde er een collega in paniek die vroeg of ik haar kon helpen met een klant die gevallen was. Ik ben er meteen naartoe gereden. Ook al was het mijn vrije dag. Zij zou hetzelfde voor mij doen”.

Lijkt een job als verzorgende of zorgkundige jou wel wat?

Ben je een zorgzaam persoon die geniet als je een glimlach op iemands gezicht kan toveren?

Bekijk dan nu onze vacatures of bel ons op 078 15 25 35.

Vacatures verzorgende
Verzorgende Annick met klant Jan

Aanvullende diensten

Ook interessant